Registratie bij de Geschillencommissie Auteurscontractenrecht

U wilt zich aansluiten bij de Geschillencommissie Auteurscontractenrecht.

U bent een exploitant (uitgever of producent) en heeft met een maker (auteur of uitvoerend kunstenaar) een overeenkomst gesloten om het werk van de maker te verspreiden of te gebruiken. U wilt uw onderneming registreren bij de Geschillencommissie Auteurscontractenrecht.

Als u zich aansluit bij deze geschillencommissie, gaat u akkoord gaan met het reglement van de Geschillencommissie Auteurscontractenrecht.

Registratie- en behandelingskosten

De registratiekosten voor exploitanten zijn € 150 per jaar.

Wanneer u zelf een geschil met een maker wenst op te lossen via de Geschillencommissie Auteurscontractenrecht dient u geregistreerd te zijn en betaalt u € 150 klachtengeld per geschil.

Meer informatie over kosten vindt u op: http://www.auteursrecht.nl/Auteurscontractenrecht/Geschillencommissie-ik-ben-exploitant

Juiste rechtspersoon

Voor de registratie heeft u uw KvK-nummer en juridische naam nodig.
Let op: het is belangrijk dat de rechtspersoon waarmee de klant de overeenkomst sluit en die de overeenkomst uitvoert zich registreert. Mocht u twijfels hebben of u de juiste rechtspersoon gaat registreren, dan kunt u met ons contact opnemen.

Na de registratie

Nadat u het registratieproces heeft doorlopen, nemen wij uw registratie in behandeling. Zodra de kosten voor het registeren zijn voldaan gaan wij over tot beoordelen van uw aanvraag. Wij beoordelen uw aanmelding binnen 7 werkdagen.

Vragen en contact

Heeft u nog vragen of wilt u contact met ons opnemen, dan staan wij u graag te woord op werkdagen tussen 09.00 en 17.00.
U kunt ons bereiken op telefoonnummer 070 310 53 10 of per e-mail via registrant@degeschillencommissie.nl.

Terug naar boven