Registratie bij de Geschillencommissie Auteurscontractenrecht

U  wilt zich aansluiten bij de Geschillencommissie Auteurscontractenrecht.


U bent een exploitant (uitgever of producent) en heeft met een maker (auteur of uitvoerend kunstenaar) een overeenkomst gesloten om het werk van de maker te verspreiden of te gebruiken. U wilt uw onderneming registreren bij de Geschillencommissie Auteurscontractenrecht.

Als u zich aansluit bij deze geschillencommissie, gaat u akkoord gaan met de registratieverklaring en het reglement van de Geschillencommissie Auteurscontractenrecht.

Registratie- en behandelingskosten

De registratiekosten voor exploitanten zijn € 157,50 per jaar.

Wanneer u zelf een geschil met een maker wenst op te lossen via de Geschillencommissie Auteurscontractenrecht dient u geregistreerd te zijn en betaalt u € 150 klachtengeld per geschil.

Meer informatie over kosten vindt u op: http://www.auteursrecht.nl/Auteurscontractenrecht/Geschillencommissie-ik-ben-exploitant

Juiste rechtspersoon

Voor de registratie heeft u uw KvK-nummer en juridische naam nodig.
Let op: het is belangrijk dat de rechtspersoon waarmee de klant de overeenkomst sluit en die de overeenkomst uitvoert zich registreert. Mocht u twijfels hebben of u de juiste rechtspersoon gaat registreren, dan kunt u met ons contact opnemen.

Na de registratie

Nadat wij uw aanmelding hebben ontvangen en de jaarlijkse bijdrage is voldaan, verwerken wij uw aanmelding en krijgt u bericht van ons.

Vragen en contact

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord op telefoonnummer 070 310 53 71. Of stuur een e-mail naar  registrant@degeschillencommissie.nl.