Registratie bij de Geschillencommissie Auteurscontractenrecht

U  wilt zich aansluiten bij de Geschillencommissie Auteurscontractenrecht.


U bent een exploitant (uitgever of producent) en heeft met een maker (auteur of uitvoerend kunstenaar) een overeenkomst gesloten om het werk van de maker te verspreiden of te gebruiken. U wilt uw onderneming registreren bij de Geschillencommissie Auteurscontractenrecht.

Als u zich aansluit bij deze geschillencommissie, gaat u akkoord gaan met de registratieverklaring en het reglement van de Geschillencommissie Auteurscontractenrecht.

Registratie- en behandelingskosten

De registratiekosten voor exploitanten zijn € 150 per jaar.

Wanneer u zelf een geschil met een maker wenst op te lossen via de Geschillencommissie Auteurscontractenrecht dient u geregistreerd te zijn en betaalt u € 150 klachtengeld per geschil.

Meer informatie over kosten vindt u op: http://www.auteursrecht.nl/Auteurscontractenrecht/Geschillencommissie-ik-ben-exploitant

Juiste rechtspersoon

Voor de registratie heeft u uw KvK-nummer en juridische naam nodig.
Let op: het is belangrijk dat de rechtspersoon waarmee de klant de overeenkomst sluit en die de overeenkomst uitvoert zich registreert. Mocht u twijfels hebben of u de juiste rechtspersoon gaat registreren, dan kunt u met ons contact opnemen.

Na de registratie

Nadat wij uw aanmelding hebben ontvangen en de jaarlijkse bijdrage is voldaan, verwerken wij uw aanmelding en krijgt u bericht van ons.

Vragen en contact

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord op telefoonnummer 070 310 53 71. Of stuur een e-mail naar  registrant@degeschillencommissie.nl.


Wij werken thuis! Hierdoor zijn wij telefonisch niet bereikbaar


De Geschillencommissie waarborgt de veiligheid van haar medewerkers door thuis te werken. Hierdoor is tot nader bericht alleen ons Klachtenloket Kinderopvang telefonisch bereikbaar. Alle andere telefoonlijnen zijn helaas gesloten. We werken hard aan een andere oplossing en vragen uw begrip en geduld hiervoor.

Uiteraard kunt u altijd gebruik maken van het contactformulier. Zo kunnen we al uw vragen toch beantwoorden. Lees hier verder over onze maatregelen.