Registratie bij de Geschillencommissie Auteurscontractenrecht

U  wilt zich aansluiten bij de Geschillencommissie Auteurscontractenrecht.


U bent een exploitant (uitgever of producent) en heeft met een maker (auteur of uitvoerend kunstenaar) een overeenkomst gesloten om het werk van de maker te verspreiden of te gebruiken. U wilt uw onderneming registreren bij de Geschillencommissie Auteurscontractenrecht.

Registratie

Als u zich aansluit bij deze geschillencommissie, gaat u akkoord gaan met de registratieverklaring en het reglement van de Geschillencommissie Auteurscontractenrecht.

Voor de registratie heeft u uw KvK-nummer en juridische naam nodig.
Let op: het is belangrijk dat de rechtspersoon die zich registreert, de partij is waarmee de klant de overeenkomst sluit en onder wiens verantwoordelijkheid de overeenkomst wordt uitgevoerd. Mocht u twijfels hebben of u de juiste rechtspersoon gaat registreren, dan kunt u met ons contact opnemen.

Kosten

Elk jaar betaalt u de jaarlijkse bijdrage voor uw registratie. In 2023 bedraagt de bijdrage bij deze commissie € 157,50 exclusief BTW.
Wilt u weten hoe hoog de kosten per behandelde klacht zijn? Als u ons mailt of belt, kunnen we u dit precies vertellen.

Meer informatie over kosten vindt u op: http://www.auteursrecht.nl/Auteurscontractenrecht/Geschillencommissie-ik-ben-exploitant

Nadat wij uw aanmelding hebben ontvangen en de jaarlijkse bijdrage is voldaan, verwerken wij uw aanmelding en krijgt u bericht van ons.

Vragen en contact

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord op telefoonnummer 070 310 53 71. Of stuur een e-mail naar  registrant@degeschillencommissie.nl.