Registratie bij de Commissie Warmtelevering

Uit de Warmtewet volgt dat warmteleveranciers aan kleinverbruikers de mogelijkheid moeten bieden om geschillen die voortvloeien uit overeenkomsten tot levering van warmte voor te leggen aan een onafhankelijke geschillencommissie.

Icoon warmteleveringBent u een warmteleverancier?

Bij de Geschillencommissie Warmtelevering (consumenten of zakelijk) sluiten zich aan:

  • woningcorporaties
  • commerciële- en particuliere vastgoedbeheerders en/of verhuurders van woningen en bedrijfspanden
  • verzorgingshuizen
  • VvE’s waarbij een woningcorporatie mede-eigenaar is in de VvE
  • de rechtspersoon waarbij de woningcorporatie haar warmteleveringsactiviteiten heeft ondergebracht (het energiebedrijf in het leven geroepen/direct verbonden aan de corporatie) als deze tevens warmte levert aan woningen die niet door de woningcorporatie verhuurd worden.
    Nota bene: Als een dergelijk bedrijf slechts warmte levert aan woningen van een woningcorporatie, dient alleen de woningcorporatie zich aan te sluiten omdat deze voor de verbruiker geldt als de centraal aan te spreken partij.

Bedrijven die warmte leveren aan woningen/panden zonder deze in eigendom te hebben, moeten zich aansluiten bij de Geschillencommissie Energie.

Reglementen

Als u zich aansluit bij de Geschillencommissie Warmtelevering, gaat u akkoord met het reglement van de commissie.

Lees het:

- Reglement Geschillencommissie Warmtelevering voor de consumentenmarkt
- Reglement Geschillencommissie Warmtelevering voor de zakelijke markt

Registratie- en behandelingskosten

Wilt u weten hoe hoog de jaarlijkse registratiekosten zijn of hoe hoog de bijdrage per behandelde klacht is? Als u ons mailt of belt, kunnen we precies vertellen wat voor u de kosten zijn.
Vul dit formulier in of bel ons op telefoonnummer 070 310 53 10. U krijgt de informatie dan zo spoedig mogelijk toegestuurd.

Juiste rechtspersoon

Voor de registratie heeft u uw KvK-nummer en juridische naam nodig.
Let op: het is belangrijk dat de rechtspersoon waarmee de klant de overeenkomst sluit en die de overeenkomst uitvoert zich registreert. Mocht u twijfels hebben of u de juiste rechtspersoon gaat registreren, dan kunt u met ons contact opnemen.

Na de registratie

Nadat wij uw aanmelding hebben ontvangen en de jaarlijkse bijdrage is voldaan, verwerken wij uw aanmelding en krijgt u bericht van ons.

Vragen en contact

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 op telefoonnummer 070 310 53 10. Of stuur een e-mail naar  registrant@degeschillencommissie.nl.

Terug naar boven