Op deze afbeelding zie je een plant

Groen

Deze commissie behandelt klachten van consumenten tegen een hovenier. Dit zijn bedrijven die uw tuin aanleggen of onderhouden.

Welke klachten behandelt de Geschillencommissie Groen?

De belangrijkste onderwerpen die de commissie kan behandelen zijn:

  • De aanleg van uw tuin
  • Het onderhoud van uw tuin
  • Het plaatsen van een schutting
  • De aanleg van een vijver
  • Door de ondernemer gegeven adviezen of gemaakte plannen

Aantal behandelde klachten en eindproducten

Alle cijfers, feiten en toelichting over het voorgaande jaar van deze commissie vindt u in ons jaarverslag van de commissie Groen (via deze link ga je door naar het jaarverslag van commissie groen). Natuurlijk bent u ook geïnteresseerd in de pakkende verhalen die we graag met u delen op www.samenwerkenaankwaliteit.nl (via deze link ga je door naar de pagina van samen werken we aan kwaliteit). Gewoon zoals het is, uit de praktijk, vanuit ieders vak of betrokkenheid. Verhalen die de verbondenheid met onze organisatie heel mooi illustreren. Trotse verhalen, verhalen met een ziel, verhalen met verbeelding.

Kosten

De kosten van de behandeling van een klacht bij de Geschillencommissie Groen bedragen: € 52,50. U krijgt dit terug wanneer de commissie u in het gelijk stelt. Lees meer over het klachtengeld (via deze pagina ga je door naar de pagina met meer informatie over het klachtengeld).

Procedure

Bekijk alle informatie over hoe u een klacht bij ons kunt indienen en onze procedure op de pagina Procesinformatie (via deze link ga je door naar de pagina met meer informatie over de processen).

Voorwaarde

Voorwaarde om een klacht in te kunnen dienen is dat de ondernemer lid is van de VHG (via deze link ga je door naar de website van VHG). Deze branche-organisatie is aangesloten bij de Geschillencommissie Groen.

Meer informatie


Geschil over kwaliteit van terrasmuur: Kalk-uitbloei en kleurverschillen
Waar gaat de uitspraak over? De consument diende een klacht in over witte uitslag en kleurverschillen op een terrasmuur na[...]
Geschillencommissie verklaart klachten over holtrekkende vlonderplanken en vervuilde grasmat ongegrond en wijst verzoek om schadevergoeding af
Waar gaat de uitspraak over? De consument heeft een klacht ingediend tegen de ondernemer over de advisering en de kwaliteit[...]
Consument niet eens met deskundigenrapport
Waar gaat de uitspraak over? Deze uitspraak is een Tussen Advies. De commissie houdt de zaak aan in afwachting van[...]