op deze afbeelding zie je een sleutel

Makelaardij Zakelijk

Deze commissie behandelt klachten van ondernemers die gaan over de gemaakte afspraken met en geleverde diensten door de eigen makelaar/taxateur.

Welke klachten behandelt de Geschillencommissie Makelaardij Zakelijk?

De belangrijkste onderwerpen die de commissie kan behandelen zijn:

  • Courtage
  • Schadevergoeding
  • Kwaliteit van de dienstverlening
  • Intrekkingskosten

Aantal behandelde klachten en eindproducten

Alle cijfers, feiten en toelichting over het voorgaande jaar van deze commissie vindt u in ons jaarverslag van de commissie Makelaardij Zakelijk. (via deze link ga je door naar het jaarverslag van de commissie makelaardij zakelijk). Natuurlijk bent u ook geïnteresseerd in de pakkende verhalen die we graag met u delen op www.samenwerkenaankwaliteit.nl (via deze link ga je door naar de pagina van samenwerken aan kwaliteit). Gewoon zoals het is, uit de praktijk, vanuit ieders vak of betrokkenheid. Verhalen die de verbondenheid met onze organisatie heel mooi illustreren. Trotse verhalen, verhalen met een ziel, verhalen met verbeelding.

Procedure

Bekijk alle informatie over hoe u een klacht bij ons kunt indienen en onze procedure op de pagina Procesinformatie (via deze link ga je door naar de pagina met meer informatie over de processen).

Voorwaarde

De Geschillencommissie Makelaardij Zakelijke Markt kan alleen klachten behandelen tegen ondernemers die zijn aangesloten bij NVM of VastgoedPRO (via deze link ga je door naar de pagina's van NVM of VastgoedPRO) of bij de Geschillencommissie voor de behandeling van geschillen zijn geregistreerd. Klachten tegen of van makelaars die zijn aangesloten bij VBO Makelaar kan deze geschillencommissie niet behandelen. 

De commissie kan tevens geen klachten behandelen over de makelaar van de andere partij.

Als u een consument bent, kunt u uw klacht indienen bij de Geschillencommissie Makelaardij (via deze link kom je bij de pagina van geschillencommissie makelaardij). 

Daarnaast geldt dat het geschilbedrag niet hoger mag zijn dan € 10.000,-. Dit geldt alleen als het om aansprakelijkheid voor schade gaat. Bij andere onderwerpen mag het bedrag wel hoger zijn dan € 10.000,-. 

Meer informatie


Makelaar heeft zorgplicht geschonden
Waar gaat de uitspraak over? De commissie heeft eerder een tussenadvies gewezen. Naar aanleiding daarvan hebben partijen aanvullende stukken ingediend[...]
Commissie treedt niet in de uitkomst van de taxatie
Waar gaat de uitspraak over? In zaak 140008/176466 was de klager niet tevreden over een taxatie die de makelaar van[...]
Geen deugdelijke vastlegging extra kosten
Waar gaat de uitspraak over Partijen zijn het niet eens over de kosten die de makelaar in rekening heeft gebracht[...]