deze afbeelding toont u een icoon van natuursteen

Natuursteen

Deze commissie behandelt klachten van consumenten tegen natuursteenbedrijven. Deze bedrijven bewerken natuursteen voor in of om het huis of voor de functie van een gedenksteen.

Welke klachten behandelt de Geschillencommissie Natuursteen?

De belangrijkste onderwerpen die de commissie kan behandelen zijn:

  • Levering van natuursteen
  • Bewerking van natuursteen
  • Natuurstenen gedenkteken

Welke klachten kan de commissie niet behandelen?

De geschillencommissie kan geen klachten behandeling die zijn ontstaan uit de totstandkoming of uitvoering van de overeenkomst gesloten voor 1 januari 2014.

Aantal behandelde klachten en eindproducten

Alle cijfers, feiten en toelichting over het voorgaande jaar van deze commissie vindt u in ons jaarverslag van de commissie Natuursteen (deze link verwijst u naar het jaarverslag). Natuurlijk bent u ook geïnteresseerd in de pakkende verhalen die we graag met u delen op www.samenwerkenaankwaliteit.nl (deze link verwijst u naar de website van samen werken aan kwaliteit). Gewoon zoals het is, uit de praktijk, vanuit ieders vak of betrokkenheid. Verhalen die de verbondenheid met onze organisatie heel mooi illustreren. Trotse verhalen, verhalen met een ziel, verhalen met verbeelding.

Kosten

De kosten van de behandeling van een klacht bij de Geschillencommissie Natuursteen bedragen: € 125,00. U krijgt dit terug wanneer de commissie u in het gelijk stelt. Lees meer over het klachtengeld (deze link verwijst u naar meer informatie over klachtengeld).

Procedure

Bekijk alle informatie over hoe u een klacht bij ons kunt indienen en onze procedure op de pagina Procesinformatie (deze link verwijst u door naar de pagina van procesinformatie).

Voorwaarde

Voorwaarde om een klacht in de kunnen dienen is dat de ondernemer is aangesloten bij de NOA (deze link verwijst u naar de pagina van NOA) (Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven). Deze branche-organisatie is aangesloten bij de Geschillencommissie Natuursteen.

Meer informatie


Geschil over levering en plaatsing van natuurstenen werkblad opgelost: Ondernemer moet nieuw werkblad leveren
Waar gaat de uitspraak over? Het geschil tussen de consument en de ondernemer ontstond na de levering van een natuurstenen[...]
Ondernemer moet schadevergoeding betalen voor ondeugdelijk werk
Waar gaat de uitspraak over? De ondernemer heeft een granieten aanrechtblad geleverd en geplaatst bij de consument. Naderhand zijn er[...]
Tweede oplevering van de grafsteen getuigt niet van goedkeuring consument
Waar gaat de uitspraak over Met de ondernemer is afgesproken een grafsteen te leveren aan de consument in een bepaalde[...]