op deze afbeelding zie je een diploma

Particuliere Onderwijsinstellingen

Deze commissie behandelt klachten van consumenten tegen een instelling die onderwijs, cursussen of opleidingen verzorgt.

Welke klachten behandelt de Geschillencommissie Particuliere Onderwijsinstellingen?

De belangrijkste onderwerpen die de commissie kan behandelen zijn:

  • Het onderwijs, de opleiding, de cursus of de training was niet zoals u had gedacht
  • Het lesrooster was niet zoals u had gedacht
  • Het geld dat betaald moet worden voor het inschrijven bij de onderwijsinstelling
  • Het geld dat betaald moet worden voor het volgen van lessen
  • Kosten voor het afzeggen van de lessen
  • De kwaliteit van lesgeven van de docent(en)

Aantal behandelde klachten en eindproducten

Alle cijfers, feiten en toelichting over het voorgaande jaar van deze commissie vindt u in ons jaarverslag van de commissie Particuliere Onderwijsinstellingen (via deze link ga je door naar het jaarverslag van de commissie particuliere onderwijsinstellingen). Natuurlijk bent u ook geïnteresseerd in de pakkende verhalen die we graag met u delen op www.samenwerkenaankwaliteit.nl (via deze link ga je door naar de pagina van samenwerken aan kwaliteit). Gewoon zoals het is, uit de praktijk, vanuit ieders vak of betrokkenheid. Verhalen die de verbondenheid met onze organisatie heel mooi illustreren. Trotse verhalen, verhalen met een ziel, verhalen met verbeelding.

Kosten

De kosten van de behandeling van een klacht bij de Geschillencommissie Particuliere Onderwijsinstellingen bedragen: € 107,50. U krijgt dit terug wanneer de commissie u in het gelijk stelt. Lees meer over het klachtengeld (via deze link ga je door naar de pagina met meer informatie over het klachtengeld).

Procedure

Bekijk alle informatie over hoe u een klacht bij ons kunt indienen en onze procedure op de pagina Procesinformatie (via deze link ga je door naar de pagina met informatie over het proces).

Voorwaarde

Voorwaarde om een klacht in te kunnen dienen is dat de ondernemer lid is van de NRTO (via deze link ga je door naar de website van NRTO). Deze branche-organisatie is aangesloten bij de Geschillencommissie Particuliere Onderwijsinstellingen.

Meer informatie


Geschil over hoogte van het redelijke loon
Waar gaat de uitspraak over? Het geschil betreft de hoogte van het redelijke loon. De consument heeft zich aangemeld voor[...]
Commissie onbevoegd, omdat het geschil voortvloeit uit een zakelijke transactie
Waar gaat de uitspraak over? Klaagster heeft bij de ondernemer een opleiding tot paardencoach gevolg. Klaagster klaagt over de kwaliteit[...]
Dienstverlening van ondernemer is van voldoende kwaliteit
Waar gaat de uitspraak over? De consument volgde, deels via het STAP-budget gefinancierd, een opleiding bij de ondernemer. Gebleken is[...]