Deze afbeelding toont het icoon behorend bij de commissie private lease

Private Lease

Deze commissie behandelt klachten van consumenten tegen bedrijven die auto’s leasen (langdurig) aan particulieren.

Welke klachten behandelt de commissie Private Lease?

De belangrijkste onderwerpen die de commissie kan behandelen zijn:

  • De service van de leasemaatschappij
  • De uitleg van het leasecontract
  • De kwaliteit van het leasevoertuig
  • Beëindiging (of tussentijdse ontbinding) van het leasecontract
  • Geschillen over schade aan het voertuig bij inlevering
  • Betalingsgeschillen, bijvoorbeeld over de wijziging van het maandbedrag.

Heeft u een klacht over het (kortdurend) huren van een auto, kijk dan bij de Geschillencommissie Voertuigverhuur (deze link leidt naar de pagina over voertuigverhuur)

Aantal behandelde klachten en eindproducten

Alle cijfers, feiten en toelichting over het voorgaande jaar van deze commissie vindt u in ons jaarverslag van de commissie Private Lease (deze link leidt naar ons jaarverslag van de commissie Private Lease). Natuurlijk bent u ook geïnteresseerd in de pakkende verhalen die we graag met u delen op www.samenwerkenaankwaliteit.nl (deze link leidt naar het jaarverslag 2023 van de geschillencommissie samen werken aan kwaliteit) Gewoon zoals het is, uit de praktijk, vanuit ieders vak of betrokkenheid. Verhalen die de verbondenheid met onze organisatie heel mooi illustreren. Trotse verhalen, verhalen met een ziel, verhalen met verbeelding.

Kosten

De kosten van de behandeling van een klacht bij de Geschillencommissie Private Lease bedragen: € 127,50. U krijgt dit terug wanneer de commissie u in het gelijk stelt. Lees meer over het klachtengeld (deze link leidt naar de kosten pagina).

Procedure

U kunt hulp vragen bij de Stichting Keurmerk Private Lease om het geschil samen op te lossen. Dit kan via het contactformulier op de website van Stichting Keurmerk Private Lease (contactpagina) (deze link leidt naar onze contactpagina) of door een e-mail te sturen naar info@keurmerkprivatelease.nl (deze link leidt naar ons e-mail adres). Deze hulp is gratis. Meer informatie vindt u op www.keurmerkprivatelease.nl (deze link leidt naar de website van keurmerk private lease).

Lukt het niet de klacht via Stichting Keurmerk Private Lease op te lossen? Dan kunt u uw klacht bij De Geschillencommissie indienen. 

Bekijk alle informatie over hoe u een klacht bij ons kunt indienen en onze procedure op de pagina Procesinformatie (deze link leidt naar meer procesinformatie).

Voorwaarde

Voorwaarde om een klacht in te kunnen dienen is dat de ondernemer lid is van  Keurmerk Private Lease (deze link leidt naar onze pagina van het keurmerk private lease) en de overeenkomst moet gesloten zijn op of na 1 december 2015. Deze branche-organisatie is aangesloten bij de Geschillencommissie Private Lease.

Meer informatie

• De brochure ‘Hoe werkt de Geschillencommissie Private Lease?’ (deze link leidt naar de brochure van de geschillencommissie private lease)
• Het reglement (deze link leidt naar de pagina van de inname fase van het klachtenproces) van de Geschillencommissie Private Lease


Ondernemer heeft ten aanzien van levertijd auto een te rooskleurig beeld geschept
Waar gaat de uitspraak over? De consument heeft bij de ondernemer een private leaseovereenkomst gesloten. De consument klaagt erover dat[...]
Ondernemer mag eigen bijdrage in rekening brengen bij consument
Waar gaat de uitspraak over? Dit geschil vloeit voort uit een private leaseovereenkomst tussen consument en aanbieder. Aanbieder heeft €[...]
Geluiden in auto kunnen niet weggenomen worden; consument krijgt financiële compensatie
Waar gaat de uitspraak over? Dit geschil vloeit voort uit een leaseovereenkomst tussen consument en ondernemer. Consument meent dat de[...]