deze afbeelding toont u een icoon van recreatie

Recreatie

De Geschillencommissie Recreatie behandelt klachten van consumenten tegen recreatieondernemers. Bij een recreatieonderneming kunt u denken aan campings en recreatieparken.

Welke klachten behandelt de commissie Recreatie?

De belangrijkste onderwerpen die de commissie kan behandelen zijn:

  • Huur van bungalow en/of (sta-)caravan
  • Standplaats van bungalow en/of (sta-)caravan
  • Overlast
  • Faciliteiten of voorzieningen

Aantal behandelde klachten en eindproducten

Alle cijfers, feiten en toelichting over het voorgaande jaar van deze commissie vindt u in ons jaarverslag van de commissie Recreatie (deze link verwijst u naar het jaarverslag). Natuurlijk bent u ook geïnteresseerd in de pakkende verhalen die we graag met u delen op www.samenwerkenaankwaliteit.nl (deze link verwijst u naar de website van samen werken aan kwaliteit). Gewoon zoals het is, uit de praktijk, vanuit ieders vak of betrokkenheid. Verhalen die de verbondenheid met onze organisatie heel mooi illustreren. Trotse verhalen, verhalen met een ziel, verhalen met verbeelding.

Kosten

De kosten van de behandeling van een klacht bij de Geschillencommissie Recreatie bedragen: € 52,50. U krijgt dit terug wanneer de commissie u in het gelijk stelt. Lees meer over het klachtengeld (deze link verwijst u naar meer informatie over klachtengeld).

Procedure

Bekijk alle informatie over hoe u een klacht bij ons kunt indienen en onze procedure op de pagina Procesinformatie (deze link verwijst u door naar de pagina van procesinformatie).

Voorwaarde

Voorwaarde om een klacht in te kunnen dienen bij De Geschillencommissie Recreatie is dat de ondernemer is aangesloten bij RECRON (deze link verwijst u naar de pagina van RECRON), de brancheorganisatie voor recreatieondernemers in Nederland.

Meer informatie


Opzegging voldoet niet aan schriftelijkheidseis en is daardoor niet rechtsgeldig
Waar gaat de uitspraak over? De vraag die partijen verdeeld houdt is of de ondernemer de overeenkomst tussen partijen rechtsgeldig[...]
Wie draagt de kosten voor verwijdering chalet van park?
Waar gaat de uitspraak over? Het geschil gaat over de vraag wie de kosten voor het verwijderen van het chalet[...]
Ondernemer onderbouwt niet waarom consument verantwoordelijk zou zijn voor schade
Waar gaat de uitspraak over? De ondernemer heeft kosten in rekening gebracht bij de consument voor een kapotte watermeter en[...]