Op de afbeelding zie je een auto

Rijopleidingen

De Geschillencommissie Rijopleidingen behandelt klachten van consumenten tegen rijschool.

Welke klachten behandelt de commissie Rijopleidingen?

De belangrijkste onderwerpen die de commissie kan behandelen zijn:

  • Rijopleidingen
  • Prijzen
  • Examens
  • Kwaliteit van de dienstverlening
  • Werkwijze van de instructeur
  • Lesschema

Aantal behandelde klachten en eindproducten


Alle cijfers, feiten en toelichting over het voorgaande jaar van deze commissie vindt u in ons jaarverslag van de commissie Rijopleidingen (via deze link ga je naar het jaarverslag van de commissie rijopleidingen). Natuurlijk bent u ook geïnteresseerd in de pakkende verhalen die we graag met u delen op www.samenwerkenaankwaliteit.nl (via deze link ga je door naar de pagina van samenwerken aan kwaliteit). Gewoon zoals het is, uit de praktijk, vanuit ieders vak of betrokkenheid. Verhalen die de verbondenheid met onze organisatie heel mooi illustreren. Trotse verhalen, verhalen met een ziel, verhalen met verbeelding.

Kosten

De kosten van de behandeling van een klacht bij de Geschillencommissie Rijopleidingen bedragen: € 77,50. U krijgt dit terug wanneer de commissie u in het gelijk stelt. Lees meer over het klachtengeld (via deze link ga je verder naar een pagina waarbij je meer informatie krijgt over het klachtengeld).

Procedure

Bekijk alle informatie over hoe u een klacht bij ons kunt indienen en onze procedure op de pagina Procesinformatie (via deze link ga je verder naar een pagina waarbij er meer informatie staat over de processen).

Voorwaarde

Voorwaarde om een klacht in te kunnen dienen is dat de ondernemer lid is van  BOVAG Rijscholen (via deze link ga je verder naar de BOVAG rijscholen). Deze branche-organisatie is aangesloten bij de Geschillencommissie Rijopleidingen.

Meer informatie

  • De brochure ‘Hoe werkt de Geschillencommissie Rijopleidingen?' (via deze link ga je verder naar een pagina waarbij meer informatie wordt gegeven over hoe de geschillencommissie rijopleidingen te werk gaat)
  • Het reglement (via deze link ga je verder naar het reglement) van de Geschillencommissie Rijopleidingen

Consument heeft recht op terugbetaling na meerdere klachten tegen ondernemer
Waar gaat de uitspraak over? De consument heeft een overeenkomst gesloten met de ondernemer met betrekking tot een rijopleiding. De consument[...]
Verhoging kosten lespakket geeft consument recht op ontbinding
Waar gaat de uitspraak over? De consument kocht een lespakket ten aanzien van autorijles van de ondernemer. Vanwege persoonlijke omstandigheden[...]
Ondernemer had rijexamen eerder moeten afzeggen
Waar gaat de uitspraak over? De consument volgde rijlessen bij de ondernemer ter voorbereiding van het rijexamen. De consument voert[...]