op deze afbeelding zie je 2 auto's staan

Schadeherstelbedrijven

De Geschillencommissie Schadeherstelbedrijven behandelt klachten van consumenten tegen schadeherstelbedrijven. Deze bedrijven herstellen schade aan uw auto.

De commissie kan klachten behandelen over het schadeherstel aan een voertuig, zoals:

  • De schade is niet goed hersteld en nog steeds zichtbaar
  • Het voertuig rijdt niet zoals voor de schade ontstond
  • Het factuurbedrag is hoger dan is afgesproken
  • De lak op de herstelde plek laat los

Aantal behandelde klachten en eindproducten

Alle cijfers, feiten en toelichting over het voorgaande jaar van deze commissie vindt u in ons jaarverslag van de commissie Schadeherstelbedrijven (via deze link ga je verder naar het jaarverslag van de commissie schadeherstelbedrijven). Natuurlijk bent u ook geïnteresseerd in de pakkende verhalen die we graag met u delen op www.samenwerkenaankwaliteit.nl (via deze link ga je verder naar de website van samenwerken aan kwaliteit). Gewoon zoals het is, uit de praktijk, vanuit ieders vak of betrokkenheid. Verhalen die de verbondenheid met onze organisatie heel mooi illustreren. Trotse verhalen, verhalen met een ziel, verhalen met verbeelding.

Kosten

Het klachtengeld bedraagt:

  • € 77,50 bij een factuurbedrag lager dan € 500,- 
  • € 102,50 bij een factuurbedrag tussen de € 500,- en € 1.500,- 
  • € 127,50 bij een factuurbedrag hoger dan € 1.500,-

U krijgt dit terug wanneer de commissie u in het gelijk stelt. Lees meer over het klachtengeld (via deze link ga je verder naar een pagina waarbij er meer informatie wordt gegeven over het klachtengeld).

Procedure

Bekijk alle informatie over hoe u een klacht bij ons kunt indienen en onze procedure op de pagina Procedure (via deze link ga je verder naar een pagina waarbij er meer informatie wordt gegeven over de procedures.

Voorwaarde

Voorwaarde om een klacht in te kunnen dienen is dat de ondernemer lid is van de BOVAG (via deze link ga je verder naar de BOVAG pagina). Deze branche-organisatie is aangesloten bij de Geschillencommissie Schadeherstelbedrijven.

Meer informatie

• De brochure ‘Hoe werkt de Geschillencommissie Schadeherstelbedrijven’ (via deze link ga je verder naar een pagina waarbij meer informatie wordt gegeven hoe de geschillencommissie schadeherstelbedrijven te werk gaat)
• Het reglement van de Geschillencommissie Schadeherstelbedrijven (via deze link ga je verder naar het reglement)


Ondeugdelijke herstelwerkzaamheden
Waar gaat de uitspraak over? Het geschil vloeit voort uit een op 19 april 2022 tussen partijen tot stand gekomen[...]
Terecht niet herstellen van eerdere schades leidt tot ten dele gegrondheid
Waar gaat de uitspraak over De consument is met haar auto betrokken bij een ongeval, waardoor diverse schades zijn ontstaan.[...]
Problemen met sluiten achterklep auto (cabrio) na herstelwerkzaamheden
Waar gaat de uitspraak over De consument heeft via de verzekering schadeherstelwerkzaamheden aan de kofferbak en linker achterlicht van zijn[...]