Vacature Clustermanager Toegang & Contact Centrum

Verbonden zijn aan De Geschillencommissie betekent een bijdrage leveren aan het oplossen van klachten en geschillen. Ben je klantgericht, neem je graag initiatief en is mensgericht leidinggeven je op het lijf geschreven? Dan hebben we een uitdagende functie voor jou. We zijn op zoek naar een clustermanager bij de afdeling Klacht- en Geschilbehandeling verantwoordelijk voor Toegang & Contact Centrum.

Wie zoeken wij?

Jouw medewerkers zijn verantwoordelijk voor het eerste contact dat iemand met een vraag of klacht heeft. Hier vindt ook regie op het beoordelen van klachten plaats, zodat deze naar de juiste oplossingsmogelijkheid worden geleid (bemiddeling, mediation of een geschillencommissie). Daarnaast beheert dit cluster de inzet van voorzitters, commissieleden, deskundigen en mediators en zorgt voor de planning van zittingen.

Jij zorgt voor de doorontwikkeling van het cluster ten behoeve van een excellente customer journey en voor de optimale ondersteuning van de inhoudelijke clusters, waarin de dossiers worden behandeld. Je bent de enthousiaste, mensgerichte samenwerker die professionaliteit en flexibiliteit van je medewerkers vergroot. Als cultuurdrager zijn je kennis, vaardigheden en attitude gericht
op het uitdragen en concretiseren van onze kernwaarden.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de vacature? Bekijk dan de pdf.

 

Volledige tekst vacature Clustermanager

Terug naar boven