Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Zoals de oprichting van een nieuwe commissie of interessante uitzendingen op televisie. Op deze pagina vindt u de meest actuele nieuwsberichten, maar u kunt ook de oudere nieuwsberichten van De Geschillencommissie bekijken.

Voor persvragen: bel met de afdeling communicatie via 070 - 310 53 10 of stuur een e-mail.

Trefwoord:

Jaar:

Nieuwsberichten

Resultaten (42)

Zaterdagavond in Kassa: kosten verwijderen gasmeter door netbeheerder

03 / 02 / 2018

Zaterdagavond 3 februari ging de uitzending van het televisieprogramma Kassa van BNN-VARA over de kosten bij het verwijderen van een gasmeter door de netbeheerder.

Tweede Kamer moet weer beslissen over lot Geschillencommissie

12 / 12 / 2017

Voor het derde jaar op rij heeft het ministerie van Justitie en Veiligheid tijdens Prinsjesdag aangekondigd de subsidie op de Stichting Geschillencommissies voor Consumentenzaken (SGC) per 2019 stop te zetten.

Naamswijziging Geschillencommisie Kinderopvang en Peuterspeelzalen

24 / 11 / 2017

In verband met de Wet Harmonisatie Kinderopvang en Peuterspeelzalen, waarbij het onderscheid tussen kinderdagopvang en peuterspeelzalen komt te vervallen, zal de naam van de Geschillencommissie Kinderopvang en Peuterspeelzalen veranderen.

De Geschillencommissie biedt ook klachtenfunctionaris aan binnen Klachtenloket Zorg

05 / 10 / 2017

Zorgaanbieders en cliënten kunnen sinds 1 oktober bij De Geschillencommissie terecht voor een klachtenfunctionaris. De diensten van de klachtenfunctionaris horen bij de diensten die het Klachtenloket Zorg aanbiedt. Ook het geven van informatie en advies bij klachten aan zorgaanbieders en cliënten vallen onder deze service.

Informatie over De Geschillencommissie en de Wkkgz

05 / 10 / 2017

De Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) schrijft voor dat alle zorgaanbieders uiterlijk 31 december 2016 zijn aangesloten bij een door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport erkende geschilleninstantie.

Geschillencommissie MKB-Rentederivaten van start

09 / 08 / 2017

Vandaag start de Geschillencommissie MKB-Rentederivaten. Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb) kunnen er terecht.

Wel of niet nakomen aanbieding hoogslaper

02 / 08 / 2017

Een hoogslaper bij Leen Bakker voor maar 24 euro, inclusief matras. Dat is een spectaculaire aanbieding. Volgens De Volkskrant hebben drieduizend mensen gebruik gemaakt van de aanbieding.

Redelijk gebruik voorwaarde dataroaming binnen EU voor zelfde tarief als thuis

14 / 06 / 2017

Vanaf 15 juni worden de roamingkosten binnen de Europese lidstaten afgeschaft. Voorwaarde hiervoor is wel dat u roamt binnen ‘redelijk gebruik’.

Klachtafhandeling bij Europese webwinkels

25 / 05 / 2017

In 2016 bestelden Nederlanders voor ruim 1 miljard euro spullen bij webwinkels in het buitenland, maar binnen de Europese Unie (EU). Dit is een groei van 25 procent ten opzichte van 2015.

Jaarverslagen 2016 beschikbaar, bekijk ze nu!

26 / 04 / 2017

Ook in 2016 mochten wij het verschil maken voor talloze consumenten en ondernemers in Nederland. We hielpen ze met hun klachten en geschillen. De resultaten over het jaar 2016 goten we in een dynamisch digitaal jaarverslag. U leest het waar en wanneer u wilt én kunt het snel en eenvoudig delen met anderen. In het jaarverslag ziet u in één oogopslag al onze cijfers, handig uitgesplitst per commissie aangevuld met een aantal voorbeeldgeschillen en uitspraken.

Terug naar boven