Werken bij De Geschillencommissie

De Geschillencommissie is dé instantie voor consumenten- en zakelijke klachten en geschillen en daarmee het alternatief voor de gewone rechter.

We bieden mensen de kans om op een eenvoudige manier een goede oplossing te vinden voor hun klachten. Daarbij werken we samen met consumenten- en patiëntenorganisaties, het bedrijfsleven en de overheid. We hebben onafhankelijkheid en onpartijdigheid hoog in het vaandel staan. 

Wanneer je bij ons komt werken, draag jij een steentje bij aan toegang tot het recht voor iedereen in Nederland!

Vacatures

Op dit moment staan de volgende vacatures bij ons open:

infographic met informatie over de stappen van het proces

Stageplaatsen

Wij hebben regelmatig stageplaatsen voor studenten van hogescholen of universiteiten.

Als jij affiniteit hebt met het recht, bedrijfskunde, communicatie en/of automatisering en graag een steentje wil bijdragen aan toegang tot het recht voor iedereen, meld je dan aan!

Heb je een goed stage-idee? Of weet je misschien al naar welk onderwerp of in welke richting je onderzoek wil doen? Neem vooral contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden met je.

Ervaringen van andere stagiaires

Mira Autar

‘Dit past mij beter dan een togaberoep'


Mira Autar studeerde Hbo Rechten aan de Hogeschool Leiden. In het laatste jaar van haar studie verdiepte zij zich in het consumentenrecht. Zij voltooide twee minors en solliciteerde toen bij De Geschillencommissie, om daar haar stage en haar afstudeerscriptie af te ronden. Dat was een goede zet, vertelt Mira.
Lees verder

element uit infographic procesinformatie

Als u het formulier op onze site heeft ingevuld, dan registreren wij uw klacht. We slaan uw gegevens op en u ontvangt een bevestiging van de opgeslagen gegevens. We noemen de behandeling van uw klacht nu een zaak.
De stap Registreren duurt ongeveer een week. Lees meer over Registreren.

Just van den Brekel


“Alles is er op gericht om tot een oplossing te komen, die in het belang is van beide partijen"


Just van den Brekel studeerde rechten aan de UU en doet de master Conflicthantering, rechtspraak en mediation aan de VU en de master Gezondheidsrecht aan de UvA. Voor zijn stage analyseerde Just de uitspraken van een aantal zorgcommissies van de SKGE en De Geschillencommissie.
Lees verder

Procesinformatie stap 2

Wij onderzoeken bij welke Commissie uw klacht thuishoort. We maken een digitaal account aan en vragen aanvullende informatie om uw dossier zo compleet mogelijk te maken. Na betaling van het klachtengeld nemen we uw klacht in behandeling. Deze stap duurt gemiddeld 8 weken. Lees meer over Inname.

Julius Puts

“Het is leuk de droge lesstof te vertalen naar interessante praktijkgevallen”

Voor Julius Puts, medewerker secretariaat, is zijn baan bij het secretariaat van De Geschillencommissie zijn eerste ‘echte’, fulltime baan na zijn studie Rechten aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.
Lees verder

Procesinformatie stap 3

We vragen de tegenpartij om hun reactie op uw klacht. De reactie van de tegenpartij voegen wij toe aan uw zaak. Deze stap duurt gemiddeld 8 weken. Lees meer over Behandelen.

Megan Hut

“Sparren met begeleiders over veranderingen van wetten in de praktijk”

Megan Hut studeerde rechten aan de UU en doet de master Conflicthantering, rechtspraak en mediation aan de VU. Voor haar stage analyseerde Megan de uitspraken van een aantal zorgcommissies van de SKGE en De Geschillencommissie.
Lees verder

Procesinformatie stap 4

Als het nodig is, vragen we een deskundige de klacht te onderzoeken. Wij stellen u hiervan op de hoogte . We plannen de mondelinge behandeling van de klacht door de Commissie in. Dit duurt 1-weken. U krijgt 2-3 weken voor de zittingsdatum een uitnodiging. Na ongeveer 4-6 weken maand ontvangt u de uitspraak. Deze hele stap duurt gemiddeld 10 weken. Lees meer over Besluiten.

"Alle commissies zijn door de overheid erkend. Dit betekent dat een goede procedure en onpartijdige beslissingen gewaarborgd zijn."

Vragen?! Wij helpen je graag en persoonlijk.

Bel ons op nummer 070-3105310
(maandag t/m vrijdag 10:00 – 16:00 uur)
of stuur een bericht (24/7)

Vragen?!  

Bel ons:  070-3105310
(ma t/m vrij 10.00-16.00 uur)
of stuur een bericht (24/7)