Procesinformatie

Ons proces uitgelegd in stappen

Van indienen klacht, met ons proces, naar dé oplossing

Stapsgewijs informeren wij u rondom ons proces. We nemen u mee in de stappen op hoofdlijnen, de tijd* en de kosten voor u.

*De hierboven genoemde doorlooptijden zijn gemiddelden.

Als u uw klacht bij ons indient, starten wij met de behandeling van uw klacht. De klachtbehandeling bestaat uit een aantal stappen. Op deze pagina bieden wij bondige, algemene informatie over de verschillende stappen in het proces en wat wij voor u (kunnen) doen. 
Ook vindt u hier informatie over wat we van u verwachten, zodat we de klacht zo goed mogelijk kunnen behandelen. 

element uit infographic procesinformatie

Als u het formulier op onze site heeft ingevuld, dan registreren wij uw klacht. We slaan uw gegevens op en u ontvangt een bevestiging van de opgeslagen gegevens. We noemen de behandeling van uw klacht nu een zaak.
De stap Registreren duurt ongeveer een week. Lees meer over Registreren.

Procesinformatie stap 2

Wij onderzoeken bij welke Commissie uw klacht thuishoort. We maken een digitaal account aan en vragen aanvullende informatie om uw dossier zo compleet mogelijk te maken. Na betaling van het klachtengeld nemen we uw klacht in behandeling. Deze stap duurt gemiddeld 8 weken. Lees meer over Inname.

Procesinformatie stap 3

We vragen de tegenpartij om hun reactie op uw klacht. De reactie van de tegenpartij voegen wij toe aan uw zaak. Deze stap duurt gemiddeld 8 weken. Lees meer over Behandelen.

Procesinformatie stap 4

Als het nodig is, vragen we een deskundige de klacht te onderzoeken. Wij stellen u hiervan op de hoogte . We plannen de mondelinge behandeling van de klacht door de Commissie in. Dit duurt 1-weken. U krijgt 2-3 weken voor de zittingsdatum een uitnodiging. Na ongeveer 4-6 weken maand ontvangt u de uitspraak. Deze hele stap duurt gemiddeld 10 weken. Lees meer over Besluiten.

Vragen?!  Wij helpen je graag en persoonlijk. 

Bel ons op nummer 070-3105310 
Maandag t/m donderdag 09:00 - 17:00 uur
Vrijdag 10:00 – 17:00 uur
of stuur een BERICHT (24/7)

"Alle commissies zijn door de overheid erkend. Dit betekent dat een goede procedure en onpartijdige beslissingen gewaarborgd zijn."