Wat betekent niet bindend-advies bij een uitspraak van de commissie Kinderopvang?

Bij de Geschillencommissie Kinderopvang kan de commissie in een uitzonderlijk geval ook een niet bindend-advies geven. Dit is het geval als de ondernemer niet bij de Geschillencommissie is aangesloten of wanneer de ondernemer (hoewel wel aangesloten bij de Geschillencommissie) de behandelingskosten niet heeft betaald en ook na expliciet verzoek daartoe aangeeft deze kosten niet te gaan betalen. De zaak wordt in beide situaties doorbehandeld, de uitspraak gaat uit, maar is niet bindend. De mogelijkheid van het niet bindend-advies is opgenomen in het reglement van de van de Geschillencommissie Kinderopvang.

  • 5 september 2019
  • Vragen

Wij werken thuis! Hierdoor zijn wij telefonisch niet bereikbaar


De Geschillencommissie waarborgt de veiligheid van haar medewerkers door thuis te werken. Hierdoor is tot nader bericht alleen ons Klachtenloket Kinderopvang telefonisch bereikbaar. Alle andere telefoonlijnen zijn helaas gesloten. We werken hard aan een andere oplossing en vragen uw begrip en geduld hiervoor.

Uiteraard kunt u altijd gebruik maken van het contactformulier. Zo kunnen we al uw vragen toch beantwoorden. Lees hier verder over onze maatregelen.