een baksteen met een metseltroffel

Bouw- en Afbouwmaterialen

Deze commissie behandelt klachten van consumenten tegen bedrijven die materialen verkopen om uw woning mee te verbouwen.

Welke klachten behandelt de Geschillencommissie Bouw- en Afbouwmaterialen?

De belangrijkste onderwerpen die de commissie kan behandelen zijn:

  • Bouwmaterialen voor uw woning, zoals stenen of dakpannen
  • Onderdelen voor uw badkamer, toilet of keuken
  • Tegels voor op de wand of op de vloer
  • Een bestelling is niet zoals als u had verwacht
  • Gegeven informatie en advies door de ondernemer

Aantal behandelde klachten en eindproducten

Alle cijfers, feiten en toelichting over het voorgaande jaar van deze commissie vindt u in ons jaarverslag van de commissie Bouw- en Afbouwmaterialen. (door op deze link te klikken ga je door naar het jaarverslag van de commissie van bouw- en afbouwmaterialen) Natuurlijk bent u ook geïnteresseerd in de pakkende verhalen die we graag met u delen op www.samenwerkenaankwaliteit.nl (door op deze link te klikken ga je door naar de pagina van samenwerken aan kwaliteit). Gewoon zoals het is, uit de praktijk, vanuit ieders vak of betrokkenheid. Verhalen die de verbondenheid met onze organisatie heel mooi illustreren. Trotse verhalen, verhalen met een ziel, verhalen met verbeelding.

Kosten

Het klachtengeld bedraagt:

  • € 77,50 bij een factuurbedrag lager dan € 500,- 
  • € 102,50 bij een factuurbedrag tussen de € 500,- en € 1.500,- 
  • € 127,50 bij een factuurbedrag hoger dan € 1.500,-

U krijgt dit terug wanneer de commissie u in het gelijk stelt. Lees meer over het klachtengeld (door op deze link te klikken ga je door naar de pagina met meer informatie over het klachtengeld)

Procedure

Bekijk alle informatie over hoe u een klacht bij ons kunt indienen en onze procedure op de pagina Procesinformatie (door op deze link te klikken ga je door naar de pagina met informatie over de processen). 

Voorwaarde

Voorwaarde om een klacht in de kunnen dienen is dat de ondernemer is aangesloten bij de Vereniging van Handelaren in Bouwmaterialen in Nederland (HIBIN) (door op deze pagina te klikken ga je door naar de pagina van de vereniging van handelaren in bouwmaterialen). Deze branche-organisatie is aangesloten bij de Geschillencommissie Bouw- en Afbouwmaterialen. 

Meer informatie


Consument ontvangt vergoeding na levering verkeerde tegels
Waar gaat de uitspraak over? Het geschil betreft de levering van verkeerde tegels aan een consument. De consument ontdekte na[...]
Uitdrukkelijke wensen over diepte van laden en werkblad niet gespecificeerd op orderbevestiging
Waar gaat de uitspraak over? Volgens de consument zijn de laden in de geleverde keuken niet volgens de afspraken geleverd[...]
Gefixeerd bedrag voor te late oplevering in Hibin-voorwaarden
Waar gaat de uitspraak over? De consument klaagt over de levering van een keuken. De levering en montage zou niet[...]