In deze afbeelding zie je 3 tandwielen

Sieraden en Uurwerken

Deze commissie behandelt klachten van consumenten tegen bedrijven op het gebied van sieraden en horloges.

Welke klachten behandelt de commissie Sieraden en Uurwerken?

De belangrijkste onderwerpen die de commissie kan behandelen gaan over de aankoop, reparatie en/of taxatie van:

  • Uurwerken
  • Horloges
  • Sieraden

Aantal behandelde klachten en eindproducten

Alle cijfers, feiten en toelichting over het voorgaande jaar van deze commissie vindt u in ons jaarverslag van de commissie Sieraden en Uurwerken (deze link verwijst je naar het jaarverslag van de commissie sieraden en uurwerken). Natuurlijk bent u ook geïnteresseerd in de pakkende verhalen die we graag met u delen op www.samenwerkenaankwaliteit.nl (deze link verwijst u naar samenwerken aan kwaliteit). Gewoon zoals het is, uit de praktijk, vanuit ieders vak of betrokkenheid. Verhalen die de verbondenheid met onze organisatie heel mooi illustreren. Trotse verhalen, verhalen met een ziel, verhalen met verbeelding.

Kosten

De kosten van de behandeling van een klacht bij de Geschillencommissie Sieraden en Uurwerken bedragen: € 77,50. U krijgt dit terug wanneer de commissie u in het gelijk stelt. Lees meer over het klachtengeld (via deze link ga je door naar een pagina met meer informatie over klachtengeld).

Procedure

Bekijk alle informatie over hoe u een klacht bij ons kunt indienen en onze procedure op de pagina Procesinformatie (via deze link ga je door naar een pagina met meer informatie over processen).

Voorwaarde

Voorwaarde om een klacht in te kunnen dienen is dat de ondernemer lid is van de Federatie goud en Zilver (FGZ) (via deze link ga je verder naar een pagina met informatie over de federatie goud en zilver). Deze branche-organisatie is aangesloten bij de Geschillencommissie Sieraden en Uurwerken.

Meer informatie


Schikking tijdens mondelinge behandeling vastgelegd in uitspraak van commissie
Waar gaat de uitspraak over? De consument klaagt over de kwaliteit van trouwring en wenst ontbinding van de overeenkomst. De[...]
Asring niet volgens afgesproken ontwerp geleverd
Waar gaat de uitspraak over? De ondernemer heeft de opdracht aangenomen om van de sieraden van de ouders van de[...]
Ketting ziet er na schoonmaak heel anders uit
Waar gaat de uitspraak over De consument heeft haar ketting ter reparatie afgegeven bij de ondernemer. Bij het afhalen zag[...]