Registratie bij de Geschillencommissie
voor Consumentenzaken

U wilt zich aansluiten bij de Geschillencommissie voor Consumentenzaken.


Bent u als ondernemer actief in een sector van het bedrijfsleven waarvoor wij geen geschillencommissie hebben ingesteld, dan kunt u zich aansluiten bij de Geschillencommissie voor Consumentenzaken.

Bent u als ondernemer actief in een sector van het bedrijfsleven waarvoor wij een sectorale geschillencommissie hebben ingesteld, dan kunt zich aansluiten bij de Geschillencommissie Algemeen (deze link leidt naar een pagina over registratie bij de geschillencommissie algemeen). 

Registratie

Als u zich aansluit bij deze Geschillencommissie, gaat u akkoord met de registratieverklaring (deze link brengt u naar de registratieverklaring) en het reglement (deze link leidt naar ons reglement) Consumentenzaken.

Voor de registratie heeft u uw KvK-nummer en juridische naam nodig.
Let op: het is belangrijk dat de rechtspersoon die zich registreert, de partij is waarmee de klant de overeenkomst sluit en onder wiens verantwoordelijkheid de overeenkomst wordt uitgevoerd. Mocht u twijfels hebben of u de juiste rechtspersoon gaat registreren, dan kunt u met ons contact opnemen.

Kosten

Elk jaar betaalt u de jaarlijkse bijdrage voor uw registratie. In 2024 bedragen de kosten om uw onderneming aan te sluiten € 110,75 exclusief BTW voor het eerste jaar. Daarna bedraagt de jaarlijkse bijdrage € 218,- exclusief BTW.
Voor € 28,- per jaar kunt u ook gebruik maken van het Klachtenloket voor Consumentenzaken (via deze link komt u uit op de pagina over het klachtenloket voor consumentenzaken).

Wilt u weten hoe hoog de kosten per behandelde klacht zijn? Als u ons mailt of belt, kunnen we u dit precies vertellen.

Nadat wij uw aanmelding hebben ontvangen en de jaarlijkse bijdrage is voldaan, verwerken wij uw aanmelding en krijgt u bericht van ons.

Vragen en contact

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord op telefoonnummer 070 310 53 95. Of stuur een e-mail naar  registrant@degeschillencommissie.nl.