Digitale zitting

De Geschillencommissie maakt voor haar digitale zitting gebruik van het programma ZOOM. Dit is een dienst om een virtuele bijeenkomst mee te houden. Net alsof u met elkaar in een zittingszaal zit, maar dan via het internet.

Veilige versie

Voor de digitale zitting gebruiken wij de laatst veiligste versie van Zoom. We zijn ons ervan bewust dat een aantal jaar geleden enkele beveiligingsissues met Zoom de media gehaald hebben. Inmiddels is er een sterk verbeterde versie uitgebracht die de belangrijkste punten adresseert. Zo is de encryptie nu op basis van de zeer sterke AES 256-bit GCM encryptie (gelijk aan Microsoft Teams) en zijn er nieuwe beveiligingsmaatregelen beschikbaar (wachtkamer, dynamische codering per vergadering etc.).

Zitting voorbereiden

Om ZOOM te kunnen gebruiken, heeft u een apparaat nodig met camera (webcam) en microfoon, zoals een pc, laptop of tablet. Het gebruik van een mobiele telefoon raden wij af. Ook is het belangrijk dat het apparaat een goede internetverbinding heeft.
Op het apparaat dat u voor de digitale zitting wilt gebruiken, moet u ZOOM installeren. Doe dit van tevoren, zodat u voorafgaand aan de zitting alvast kunt testen of de camera en microfoon werken. Dit kunt u doen door een eigen meeting te starten.

U kunt de nieuwste versie van ZOOM downloaden (deze link leidt naar het ZOOM platform). Voor tablets kunt u de app downloaden in de App Store of via Google Play.

Hieronder vindt u een link naar een kort (Engelstalig) introductiefilmpje over ZOOM. Als u nog niet eerder met ZOOM heeft gewerkt, raden we u aan om dit eens rustig te bekijken.

Video instructie Zoom meeting (deze link leidt naar de video instructies van een Zoom meeting).

Deelnemen aan de digitale zitting

  1. Start een sessie door het programma ZOOM op te starten.
  2. Houd de ID van de ZOOM-meeting en bijbehorende toegangscode bij de hand om in te vullen. Deze gegevens staan in de uitnodiging vermeld.
  3. Klik op Join a Meeting.
  4. Geef in het volgende scherm de meeting-ID op die u van ons gekregen heeft.
  5. Geef daarna de toegangscode op als daarom gevraagd wordt, deze staat eveneens in de vergadergegevens of de uitnodiging. Als u direct op de link klikt die u van ons ontvangen heeft, zijn de meeting-ID en toegangscode al ingevuld.
  6. U komt in de wachtkamer van de digitale zitting terecht. Zodra alle deelnemers zich hebben aangemeld, laat de voorzitter u toe tot de digitale zitting.
  7. Mocht u problemen ondervinden kunt op de zittingsdag contact opnemen met 070-3105311.

Veel succes met uw digitale zitting!

 

Ons proces in stappen

“Alle commissies zijn door de overheid erkend. Dit betekent dat een goede procedure en onpartijdige beslissingen gewaarborgd zijn.”

“Alle commissies zijn door de overheid erkend. Dit betekent dat een goede procedure en onpartijdige beslissingen gewaarborgd zijn.”