Krassen in parket door nagels van de hond

De ondernemer heeft geen ondeugdelijke parketvloer geleverd. De diepe krassen zijn ontstaan door het ‘graven’ van de hond. Of zoals de commissie het formuleert: een oorzaak van buitenaf.

De massief eiken vloer waarvoor de consument € 8.214,- heeft betaald, begint na twee jaar in de naden te slijten. Later ook op de vloerdelen in de groeven. Volgens de consument worden de groeven steeds dieper en ontstaan ze op steeds meer plekken. De vloer wordt vier keer per jaar behandeld maar het lijkt erop dat de toplaag niet goed is aangebracht.

Volgens de ondernemer ontstaan de groeven niet spontaan. De krassen zijn soms zo diep dat het lijkt of een hond met zijn nagels aan het graven is geweest. De consument heeft ook geen verklaring voor de zware beschadigingen kunnen geven.

Ook volgens de door de commissie ingeschakelde deskundige zijn de donkere groeven en de beschadigingen van de lak ontegenzeggelijk door de nagels van de hond van de consument veroorzaakt. Bij het reinigen van de vloer is vocht in de groeven gekomen en is het hout donker opgekleurd. Aan het parket zijn verder geen gebreken te zien. Het parket kan worden geschuurd en opnieuw worden gelakt. Dat kost € 1.470,-.

De commissie laat in het midden wat de oorzaak van de krassen is. In ieder geval is het een oorzaak van buitenaf. De ondernemer heeft geen ondeugdelijk product geleverd. De klacht van de consument is ongegrond.

Geschillencommissie Parket (commissie gestopt)