Vacature Plaatsvervangend Secretaris

Verbonden zijn aan De Geschillencommissie betekent een bijdrage leveren aan rechtvaardige uitspraken van de geschillencommissies. Jij vindt het een uitdaging om juridische kwesties te doorgronden en kan je uitspraken helder, begrijpelijk en onbetwistbaar op papier schrijven. Wij hebben dan de passende en uitdagende functie voor jou!

Wat ga je doen als plaatsvervangend secretaris?

print van de vacaturetekstAls plaatsvervangend secretaris draag je samen met de geschillencommissies zorg voor de behandeling van civielrechtelijke geschillen. Je beoordeelt de processtukken, analyseert de juridische aspecten van het geschil en de voor de beoordeling relevante regelgeving. Je bereidt zelfstandig zittingen voor, treedt op als griffier tijdens de mondelinge behandeling en hebt daar een actieve inbreng. Verder zie je erop toe dat de commissie alle relevante (juridische) aspecten in acht neemt zowel tijdens de mondelinge behandeling als tijdens de behandeling in de raadkamer. Je schrijft (concept) uitspraken die vanuit empathie gemotiveerd zijn en in heldere, begrijpelijke taal en onbetwistbaar zijn opgeschreven. Dat alles doe je op de verschillende zittingslocaties in het land, waaronder ons kantoor in Den Haag.

Je gaat intensief samenwerken met voorzitters, commissieleden, secretarissen en het bureau van de commissie waaronder juridische- en administratieve medewerkers. Je levert verder een bijdrage aan het periodiek algemeen overleg tussen voorzitters, commissieleden en andere (plaatsvervangend) secretarissen.

Functioneel leg je verantwoording af aan de voorzitter van de commissie over de inhoud van de uitspraken en hiërarchisch aan Hoofd Juridische Zaken van De Geschillencommissie over de kwaliteit van de uitspraken en overige met de functie samenhangende organisatorische aspecten.

Interesse?

Wil je meer weten over de vacature? Bekijk dan de pdf.

 

  • 18 januari 2019
  • Nieuws