Vloercoating voor deel niet deugdelijk

coating aanbrengen

Het aanbrengen van de overeengekomen vloercoating is door de ondernemer voor een deel niet deugdelijk uitgevoerd. Daarnaast had het schuurwerk beter uitgevoerd moeten worden. Voor het herstel door een ander moet de ondernemer een schadevergoeding betalen.

Ondeugdelijk. Dat is het oordeel van de consument over de vloer die in de bijkeuken en de garage is aangebracht. Er is slordig gewerkt waardoor onder andere resten op net geverfde muren zijn gekomen. Ook de afwerking is slordig. De consument betaalt € 529,– niet en deponeert dat bedrag bij de commissie.

De ondernemer wijst erop dat bij de offertes voor een gietvloer en voor een coating de consument duidelijk is verteld dat bij een coating oneffenheden uit de ondervloer zichtbaar blijven en bij een gietvloer niet. De consument koos voor een coating, maar verwacht kennelijk het resultaat van een gietvloer waarvoor hij geen budget had. De ondernemer is bereid het geschil op te lossen door het openstaande bedrag van € 529,– te delen.

De door de commissie ingeschakelde deskundige stelt dat er geen specialistische kennis voor nodig is om te onderkennen dat een coating op een ruwe dekvloer geen gladde afwerking oplevert en de structuur van de dekvloer daarin herkenbaar blijft. De dekvloer in de berging voldoet aan de overeenkomst. Het schuurresultaat in de schuur had beter en zorgvuldiger moeten zijn. Herstel is mogelijk door een kleurcoating aan te brengen. Door deze extra laag worden de poriën verder gevuld en zijn ze minder zichtbaar. Dat kost € 714,–.

De commissie meent eveneens dat de vloercoating voor een deel niet deugdelijk is aangebracht. De consument heeft geen vertrouwen in herstel door de ondernemer. De commissie heeft daar begrip voor, mede omdat de ondernemer dit punt onweersproken heeft gelaten. Daarom hoeft de ondernemer geen herstelwerkzaamheden te verrichten maar moet hij een vergoeding betalen waarmee de consument de herstelwerkzaamheden door een andere ondernemer kan laten uitvoeren. De commissie neemt het door de deskundige gehanteerde bedrag over. Het depotbedrag wordt aan de consument terugbetaald en de ondernemer moet hem een schadevergoeding van € 185,– betalen.

Geschillencommissie Afbouw