Wat is de verkorte procedure?

De Geschillencommissies Kinderopvang, Water en Energie kennen de mogelijkheid tot een verkorte procedure. Dit betekent dat De Geschillencommissie uitspraak in het geschil doet, ongeveer drie weken nadat het geschil is voorgelegd.

Kinderopvang

De Geschillencommissie Kinderopvang kent de mogelijkheid tot een verkorte procedure. Dit betekent dat de Commissie ongeveer drie weken nadat het geschil is voorgelegd uitspraak doet. De voorwaarden waar het geschil aan moet voldoen voor een verkorte procedure, zijn te lezen in de brochure Verkorte procedure Kinderopvang.

Energie

De Geschillencommissie Energie kent de mogelijkheid tot een verkorte procedure. Als u geen inhoudelijke klacht heeft, maar alleen een betalingsregeling wilt treffen met het energiebedrijf, kunt u in aanmerking komen voor een verkorte procedure bij de Geschillencommissie Energie. Dit kan als u de hoogte van het verschuldigde bedrag niet betwist, een eerder door u gedaan verzoek om een betalingsregeling te treffen is afgewezen en de ondernemer aankondigt tot afsluiting over te gaan.

Water

De Geschillencommissie Water kent de mogelijkheid tot een verkorte procedure. Als u geen inhoudelijke klacht heeft, maar alleen een betalingsregeling wilt treffen met het energiebedrijf, kunt u in aanmerking komen voor een verkorte procedure bij de Geschillencommissie Water. Dit kan als u de hoogte van het verschuldigde bedrag niet betwist, een eerder door u gedaan verzoek om een betalingsregeling te treffen is afgewezen en de ondernemer aankondigt tot afsluiting over te gaan.

Meer informatie

Meer informatie om in aanmerking te komen voor de verkorte procedure kunt u telefonisch bij ons opvragen, op nummer 070 – 310 53 10.