Geschillencommissie Afbouw

De Geschillencommissie Afbouw behandelt klachten van consumenten tegen afbouwbedrijven. Deze bedrijven werken uw woning af, na de bouw of de verbouwing van uw woning.

Bij deze commissie gaat het vooral om klachten over stucwerk, aanleggen of afwerking van wand of plafond, leggen van een terrazzo vloer, betonlook vloer, grindvloer en gietvloer.

Deze commissie behandelt klachten tegen ondernemers die zijn aangesloten bij de Nederlandse Ondernemingsvereniging voor Afbouwbouwbedrijven (NOA).

Commissie Bouw- en Afbouwmaterialen

De Geschillencommissie Bouw- en Afbouwmaterialen behandelt klachten van consumenten tegen bedrijven die materialen verkopen om uw woning mee te verbouwen.

Deze commissie behandelt klachten tegen ondernemers die zijn aangesloten bij de Vereniging van Handelaren in Bouwmaterialen in Nederland (HIBIN).

Geschillencommissie Dakbedekking

De Geschillencommissie Dakbedekking behandelt klachten van consumenten tegen bedrijven op het gebied van dakbedekking (over zogenaamde bitumineuze platte daken). Bijvoorbeeld over de uitvoering van de werkzaamheden, het gebruikte materiaal of de afwerking.

Deze commissie behandelt klachten tegen ondernemers die zijn aangesloten bij VEBIDAK.

Commissie Doe-Het-Zelfbedrijven

De Geschillencommissie Doe-Het-Zelfbedrijven behandelt klachten van consumenten tegen doe-het-zelfbedrijven. Bijvoorbeeld klachten over de aanschaf, levering en/of plaatsing van gekochte artikelen door het doe-het-zelfbedrijf.

Deze commissie behandelt klachten tegen ondernemers die zijn aangesloten bij aangesloten bij de VWDHZ.

Geschillencommissie Garantiewoningen

De Geschillencommissie Garantiewoningen behandelt klachten tegen ondernemers over gebreken bij nieuwbouwwoningen. Deze commissie behandelt klachten tegen ondernemers die zijn aangesloten bij Ondernemers die zijn aangesloten bij de brancheorganisatie SWK (Stichting Waarborgfonds Koopwoningen).

Voordat er een klacht ingediend wordt bij De Geschillencommissie kan er hulp gevraagd worden bij de SWK om het geschil samen op te lossen. Dit kan op 010-28 18 988 of www.swk.nl. Deze hulp is gratis.

Geschillencommissie Installerende Bedrijven

De Geschillencommissie Installerende bedrijven behandelt klachten van consumenten tegen installerende bedrijven. Dit zijn bedrijven die in uw woning zorgen voor de aanleg, reparatie en het onderhoud van bijvoorbeeld uw verwarming, de waterleiding of de elektriciteit.

De Commissie kan geschillen behandelen tegen ondernemers die zijn aangesloten bij de UNETO-VNI (Unie van Elektrotechnische ondernemers en Vereniging Nederlandse Installatiebedrijven).

Geschillencommissie Klussenbedrijven

De Geschillencommissie Klussenbedrijven behandelt klachten van consumenten tegen een klussenbedrijf. De meeste klachten hebben te maken met door een klussenbedrijf verrichte werkzaamheden of geleverde materialen.

De commissie kan geschillen behandelen tegen ondernemers die zijn aangesloten bij de Vereniging van Klussenbedrijven (VLOK).

Geschillencommissie Schilders-, Behangers- en Glaszetbedrijf

De Geschillencommissie Schilders-, Behangers- en Glaszetbedrijf behandelt klachten van consumenten tegen de schilder, behanger of glaszetter.
De commissie kan geschillen behandelen tegen ondernemers die door STAF (Stichting Erkenningsregelingen voor het Afwerkingsbedrijf) erkend zijn.

Commissie Verbouwingen en Nieuwbouw

De Geschillencommissie Verbouwingen en Nieuwbouw behandelt klachten tegen ondernemers over gebreken bij nieuwbouwwoningen.

Deze commissie behandelt klachten tegen ondernemers die zijn aangesloten bij de brancheorganisatie Stichting Bouwgarant.

Geschillencommissie Wonen

De Geschillencommissie Wonen behandelt klachten van consumenten tegen winkels die keukens, badkamers of spullen voor de inrichting van uw woning verkopen.

Deze commissie behandelt klachten tegen ondernemers die zijn aangesloten bij de Stichting Garantieregelingen Centrale Branchevereniging Wonen (SG CBW).